Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Mūsų gimnazijos pokyčio komanda (direktorė R. Dimentova, pavaduotoja L. Mateikaitė, mokytojai S. Šilinksaitė-Houalef, R. Šimėnaitė, A. Naruševičiūtė, V. Zmitrovič, G. Valatka) spalio 30-31 d. mokyklų tobulinimo centre dalyvavo projekto „Renkuosi mokyti - mokyklų kaitai“ seminare. Pirmąją dieną dalyviams Šiaulių universiteto mokslininkai pristatė atlikto tyrimo rezultatus. Juo buvo siekiama įvertinti esamą įtraukiojo ugdymo situaciją kiekvienoje mokykloje, apklausiant mokytojus, mokinius ir jų tėvus. Paskui mokyklų vadovai, mokytojai, „Renkuosi mokyti!“ mokytojai ir jų mentoriai dirbo atskirai grupėse. Dieną vainikavo bendras darbas – pokyčių komandos kūrė plakatą-koliažą, kaip atrodys pokyčio projektą įgyvendinusi ir toliau įtraukiojo ugdymo principais gyvenanti mokykla 2025 metais.

Antroji diena buvo skirta mokyklų vadovų mokymams. Jų laukė susitikimas su prof. dr. Jonu Ruškumi ir paskaita apie įtraukųjį ugdymą, taip pat Šiaulių universiteto tyrėjų seminarai apie duomenimis grįstus valdymo sprendimus ir įtraukųjį ugdymą stiprinančią mokyklos politiką bei kultūrą.

Kitas etapas, laukiantis mūsų gimnazijos, – konsultacija lapkričio 16 dieną su tyrėjais dėl tyrimo ir pokyčio projekto pasirinkimas.

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos