Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Baigtas įgyvendinti projektas „Dalyvaujame planuodami gimnazijos biudžetą“. Projekto dalyviai – III ekonomikos klasės mokiniai kartu su gimnazijos administracija planavo ir paskirstė biudžeto lėšas. Mokiniai buvo paprašyti pagalvoti, kokius patobulinimus jie galėtų pasiūlyti gimnazijos mokiniams ir mokytojams, norint sutvarkydami mokyklos teritoriją, o tada pristatyti savo idėją.

Pirmajame projekto etape direktoriaus pavaduotoja ūkio reikalams paaiškino, kaip formuojamas gimnazijos biudžetas, kiek lėšų skiriama mokomajai literatūrai, vaizdinėms priemonėms įsigyti, ūkinėms reikmėms, mokytojų ir darbuotojų atlyginimams. 

Antrajame projekto etape mokiniai susibūrė į grupes, kad kartu plėtotų ir aptartų idėjas, tarp kurių buvo pasiūlymai dėl efektyvaus vandens ir elektros panaudojimo, poilsio ir laisvalaikio erdvės pertraukų metu įgyvendinimo, paskaitų kurso vedimo pradinukams apie aplinkos tausojimą ir kitos įdomios idėjos. Po idėjų pristatymo ir jų aptarimo, buvo nuspręsta gimnazijos vestibiulyje įrengti avalynės mechaninio valymo nuo sniego ir smėlio įrenginį, kuris yra svarbus bet kuriuo metų laiku ir ypač žiemos sezonu. Siekdami įgyvendinti savo pasiūlymą, IIIC klasės mokiniai Aleksandras, Nikita, Markas ir Matvejus atliko rinkos tyrimą, palygino kelių įmonių kainas ir prekių asortimentą bei išrinko geriausią variantą. Buvo pasirinktos dvi įmonės, iš vienos buvo įsigyti šepečiai, skirti mechaniškai valyti batus, o iš kitos – elektrinio valymo su poliravimo funkcija. Iš viso projektui įgyvendinti išleisti 322 eurai. Tikimės, kad kitais metais ekonomikos ir verslumo dalyką pasirinkę mokiniai vėl aktyviai dalyvaus projekte ir galės ne tik įgyvendinti kitas įdomias idėjas, bet ir įgyti praktinės išlaidų planavimo bei rinkos tyrimo patirties.

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos