Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Saugesnio interneto diena 20222022 m. vasario 8 d., kaip ir kiekvienais metais vasario antrą antradienį, švenčiama „Tarptautinė Saugesnio interneto diena“. Ši diena įvairiais renginiais pažymima visame pasaulyje, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinant saugesnį, ypač vaikų, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. 



MokonomikaVasario 4 d. mokiniai dalyvavo didžiausioje nuotolinėje pamokoje „Mokonomika“. Temos įvairios – „Kas yra finansinis intelektas arba FIQ?“, „Kada informacija klaidina, kelia grėsmę ir kaip atpažinti melagienas?“ ir t.t. Pamokose  mokiniai sužinojo kaip reikia planuoti savo biudžetą, kaip atskirti pateiktą informaciją. Pertraukoje 7d ir 8c klasės mokiniai aktyviai sportavo su treneriu Alanu Dzeranovu, klausėsi pokalbio su talentingąja Mūza Svetickaite kaip planuoti savo laiką.

Gimnazijoje visą savaitę  vyko netradicinės pamokos. 

Vasario pirmą savaitę aštuntokai per Žmogaus saugos pamokas sudarinėjo kryžiažodžius, klausimus savo jaunesniesiems draugams kaip saugiai elgtis internete. Tuo tarpu dešimtokai Egor ir Kristianas Kahoot programoje sudarė klausimyną į kuriuos visą savaitę per informacinės technologijos pamokas atsakinėjo ne tik penktokai, bet ir gimnazistai. Bibliotekoje vyko paroda saugaus interneto tema, o per klasės valandėles mokiniai žiūrėjo filmukus ir nagrinėjo situacijas su kuo galima susidurti virtualioje aplinkoje.

Daugiau informacijos: draugiško interneto svetainėje https://www.draugiskasinternetas.lt/.

Mokiniai, kviečiame atlikti testus ir pasitikrinti ar esate saugūs internete ne tik pamokose, bet ir namuose: https://testas.draugiskasinternetas.lt/

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos