Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Mūsų gimnazijoje įvyko 1-4 gimnazijos klasių mokinių renginys-susitikimas su VU Matematikos ir informatikos metodikos katedros docentu Romualdu Kašuba „Aritmetika ir logika pagal Vladimirą Vysockį“. Tai buvo glaudus bendravimas su labai įdomiu žmogumi, kuris geba susieti matematiką su poezija.

Kiekvienas pateiktas matematikos uždavinys buvo iliustruotas Vladimiro Vysockio, Vladimiro Majakovskio ar savo kūrybos eilėmis.

Į eilių kūrimą buvo aktyviai įtraukiami ir susitikimo dalyviai. Visiems dalyviams renginys paliko labai didelį įspūdį ir gerbiamas docentas pažadėjo dar ne kartą apsilankyti mūsų gimnazijoje.

Romualdas Kašuba yra labai įdomus ir visapusiškas žmogus. Jis yra daugelio straipsnių ir knygų autorius bei ilgametis tarptautinės matematinės „Kengūros“ stovyklos dėstytojas, vedantis įdomius užsiėmimus lietuvių, rusų, lenkų ir anglų kalbomis. Jo moksliniai interesai: tai bendroji topologija, modernioji elementarioji matematika, matematikos istorija, pedagogika bei matematikos dėstymo metodika.


Mūsų susitikimo eigą fotografavo 3 klasės mokinys Artiom Gordejev. Maloniai kviečiame peržiūrėti nuotraukų galeriją ir kitą kartą būti kartu su mumis.

Matematikos mokytoja
Tatjana Gurštynovič.

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos