Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Keletą metų sėkmingai bendradarbiauja ir kartu tradicinius sporto turnyrus organizuoja trys Vilniaus gimnazijos – Karoliniškių, Jono Pauliaus II ir V. Kačialovo. Šiais metais į draugystės ir sporto šventę pakvietėme Šalom Aleichemo bei Pranciškaus Skorinos vidurinių mokyklų mokinius. Smagu rengti tokią šventę, kai žinai, kad mokiniai bus apdovanoti medaliais ir taurėmis.

Tradicinė sporto šventė vyko dvi dienas. Spalio pirmąją susirinko mokiniai, kurie varžėsi kvadrato, „Drąsūs-stiprūs-vikrūs“ varžybose, sprendė žinių apie Vilnių testą. Varžybose netrūko nei gerų emocijų, nei graudžių pralaimėjimo ašarų. Sirgaliai palaikė savo komandas, o mokytojai tapo griežtais varžybų teisėjais. Pasibaigus pirmajai sporto šventės dienai, visi dalyviai buvo apdovanoti, ir tada jau liejosi džiaugsmo šūksniai ir noras dar daugiau sportuoti bei nugalėti.

Spalio aštuntąją dieną sporto šventėje aukščiau minėtų mokyklų mokiniai dalyvavo tinklinio, krepšinio ir virvės traukimo varžybose. Dalyviai sprendė matematinį žinių testą apie sportą. Vasilijaus Kačialovo gimnazijos matematikos mokytojos Teresos Ruckajos parengtos užduotys buvo sudėtingos. Mokiniai pripažino, kad reikėjo gerokai pasukti galvas norint pateikti teisingus atsakymus. Sporto aikštelėse vyko įnirtinga kova, kadangi visos komandos norėjo laimėti. Vieniems geriau sekėsi krepšinis, kitiems - tinklinis, o virvės traukimo varžybas laimėjo patys stipriausieji mokiniai.

Šventės uždarymo metu išdalinti likusieji medalių ir taurių komplektai, išaiškinti varžybų nugalėtojai. Turnyro vyriausias teisėjas, Vasilijaus Kačialovo gimnazijos mokytojas Viktoras Vaščenko, apdovanojo medaliais ir nugalėtojų mokytojus. Svarbiausia, kad nugalėjo draugystė ir noras sportuoti, išbandyti jėgas sporto aikštelėse, domėtis ir kuo daugiau sužinoti apie Lietuvos ir pasaulio geriausius sportininkus.

Visai nesvarbu, kokia kalba ir kokioje mokykloje mes mokomės, visi esame vilniečiai. Dalyviai ir mokytojai pasižadėjo kitais metais vėl susitikti ir surengti tokią pat gražią sporto šventę.

Kūno kultūros mokytoja metodininkė Jūratė Bukšnaitienė

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos