Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Tolerancija tai terminas, reiškiantis pakantumą priešingai nuomonei, požiūriui, elgesiui. Tai elgesys, kuriuo dauguma arba opozicija reaguoja į nepalaikomą ar mažumoje esančią bendruomenę ar individą... Lapkričio 14 dieną šio žodžio reikšmę žinojo beveik visi gimnazijos mokiniai, nes visa savaitė buvo skirta klasių valandėlėms apie toleranciją.

Kiekvienas mokinys, užėjęs į biblioteką, atkreipdavo dėmesį į knygų parodą „Lapkričio 16 d. – Tarptautinė tolerancijos diena“.

Be abejo, renginio kulminacija tapo akcija: „Klevo lapas“, kurioje dalyvavo ir mažieji, ir vyresnieji gimnazijos gyventojai. 6 ir 7 klasių mokiniai per pirmą pamoką ruošė klevo lapus, kuriuose minėjo netolerantiško elgesio pavyzdžius. Vyresnių klasių mokiniai padėjo jiems sukabinti lapus ant medžio, esančio gimnazijos vidiniame kieme. Todėl akcija tapo ne tik privalomu dalyku, bet ir smagiomis minutėmis: girliandų ruošimas, fotografavimas, pagalba vienas kitam, juokingi posakiai...

O pirmadienį (lapkričio 17 d.) – susikaupę, pailsėję po savaitgalio, rimtai nusiteikę mokiniai dalyvavo apklausoje, kur papasakojo apie tolerancijos dieną. Štai, ką mokiniai sako:

Dmitrij, 7D: Man labai patiko ši diena, o ypač patiko daryti klevo lapus. Klasės valandėlės metu piešėme tolerancijos emblemas. Norėčiau, kad tokia diena pasikartotų.

Nikita, 7D: Šią dieną visi buvo geri ir mandagūs. Mes mokėmės kaip elgtis, o technologijų pamoka buvo ypatinga.

Ania ir Dmitrij, 6B: Mes piešėme klevo lapus, kuriuose reikėjo aprašyti 3 netolerantiškus poelgius... Buvo labai sunku sugalvoti, nes mes esame nekerštingi.

Anastasija, 6A: Labai patiko man kabinti lapus ant medžio. Medis buvo jau be lapų, o mes jį papuošėme. Be to, kiekvienas galėjo prieiti, paskaityti apie netolerantišką elgesį ir susimąstyti.

Pavel, 6A: Mokykla tapo gražesnė, nes mes papuošėme medį. Mačiau ir per TV, kad tokia diena minima visose mokyklose.

Aleksandr, 7C: Diena praėjo neblogai. Patiko tai, kad galima buvo parašyti apie savo bėdas, išsakyti savo nuomonę.

Diana, 6C: Tolerancija – tai kantrybė...

Miroslav, 6D: Man tikrai patiko: mes piešėme, aptarinėjome įvairias temas. Buvo smagu, linksma ir naudinga.

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos