Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

VGTU dienaLakričio 30 d. gimnazijoje vyko VGTU DIENA. Ta proga gimnazijoje lankėsi VGTU dėstytojai ir Stojančiųįų priėmimo ir informavimo centro darbuotojai. Trečiokai susipažino su mobiliąja aplinkos apsaugos laboratorija, jos įranga, aplinkos taršos matavimo prietaisais ir stebėjo, kaip tai veikia. Mokiniai sužinojo apie Lietuvos oro užterštumą, kaip tiriamas oras,  ir ištyrė, koks oras prie gimnazijos.Kiekvienas mokinys matavo savo mobiliojo telefono elektromagnetiniį lauką budėjimo bei skambinimo režimu. Fizikos fakulteto katedros vedėjas profesorius, mokslų daktaras Artūras Jukna fizikos pamokose ketvirtokams skaitė paskaitą „Atomas, šviesos kilmė, lazeris“.

Antrokai dalyvavo protų mūšyje, kurį vedė Stojančiųįų priėmimo ir informavimo centro vyresnioji specialistė Viktorija Čeikytė.

Chemijos ir bioinžinerijos katedros docentė, mokslų daktarė Ingrida Bružaitė pristatė nanomedžiagų pasaulį.

Aktų salėje II klasėms Stojančiųįų priėmimo ir informavimo centro direktorė Valerija Bernotienė ir vyresnioji specialistė Viktorija Čeikutė pristatė VGTU studijų programas, papasakojo apie priėmimo į aukštąsias mokyklas naujoves, atsakė į klausimus.

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos