Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Spalio 23-24 dienomis gimnazijoje vyko tradicinės rusų kalbos ir kultūros dienos. Šių metų renginių šūkis: „Skaityti – tai įdomu!“

Visose klasėse vyko bendra skaitymo pamoka, kurios metu mokiniai ir mokytojai garsiai iš eilės skaitė grožinius kūrinius.

Remiantis preliminarios apklausos rezultatais, sukurti skaitomiausių knygų reitingai – TOP 5. Tarp gimnazistų skaitomiausių knygų pateko L.Tolstojaus, M.Bulgakovo, A.K.Doilio, O.Vaildo, R. Bredberio, J.R.R.Tolkieno, A.Beliajevo kūriniai. 5-tų klasių mokiniai mieliau renkasi M.Tveno, J.K. Rowling, V. Dragunskio kūrinius.

Gimnazijos fojė rodyta pateiktis „Ką skaityti?“ supažindino mokinius su įdomiomis knygomis, kurias artimiausiu metu bus galima pasirinkti skaityti.

Bibliotekoje vykusioje skaitytojų konferencijoje 5c klasė pristatė savo mėgstamiausias knygas. Daugiausiai taškų surinko Daniil B. pristatyta knyga - C.S. Lewiso „Narnijos kronikos“.

Gimnazijos fojė buvo surengtos miniatiūrinių knygų ir knygų, išleistų praėjusio amžiaus pirmojoje pusėje, parodos.

Per rusų kultūros dienas buvo surengtas kaligrafijos konkursas. Geriausi darbai buvo eksponuojami stende. Susumavus balsavimo rezultatus, konkurso nugalėtojais tapo 5d, I E, II E, II C klasių atstovai.

Per klasės valandėlę mokiniams buvo papasakota, ką galima sužinoti apie žmogų iš jo rašysenos. O knygų mugėje „Paimk knygą ir skaityk!“, kuri tęsėsi visą dieną, kiekvienas galėjo išsirinkti dovaną – bet kokią jam patikusią knygą – ir pasiimti ją namo.

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos