Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

saules dienaGegužės 3 dieną, mūsų gimnazijoje paminėjome Saulės dieną. Saulės diena – tarptautinė Saulės energijos bendrovė paskelbė 1994 m. Tai buvo geros nuotaikos ir plačių šypsenų diena, kuri prasidėjo nuo linksmos dainelės apie saulę.

Fotografijų parodoje „Mano saulėgimnazistai ne tik pradžiugino savo nuotraukomis, bet ir nustebino įdomiomis įžvalgomis. O kokias nuostabias kepures ir akinius nuo saulės pagamino mūsų mokiniai, galima buvo tik grožėtis bei stebėtis jų fantazija ir įgūdžiais! 

Kodėl muilo burbulai atspindi visas vaivoryštės spalvas? Mokyklos kiemelyje į šį klausimą bandė atsakyti aštuntos klasės mokiniai kartu su fizikos mokytojais. Visi turėjo muilo burbulų buteliukus, o išpūsti jie, pakilo net iki trečio gimnazijos pastato aukšto.

Pasaulinė Saulės diena - tai įvairūs užsiėmimai, susiję su saulės energijos pajėgumų demonstravimu. Mokiniai fizikos pamokoje sužinojo apie nešiojamus, saulės energija varomus elementus ir atliko eksperimentą su jais - įkrovė savo mobiliuosius telefonus. 

Kiekvieną dieną kylanti saulė suteikia mums viltį ir tikėjimą šviesesne ateitimi. Mokyklos kiemelyje pastatyas mokinių sukurtas saulės modelis dar keletą dieną priminė apie praėjusią nuostabią šventę.

 

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos