Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Spalio 1 d. mūsų gimnazijoje vyko sporto olimpiada, kurioje dalyvavo Jono Pauliaus II, Karoliniškių ir Vasilijaus Kačialovo gimnazijų mokiniai.

Renginio fotoreportažas

Spalio 1-oji… Tai buvo ypatinga diena. Jau nuo pat ryto girdėjosi šurmulys visoje gimnazijoje. Kūno kultūros mokytojų veiduose matėsi nerimas – kaip gi kitaip, juk šiandien vyks „Tritautė olimpiada“.

„Tritautė olimpiada“ – neeilinis gimnazijos renginys. Jau tradiciškai kiekvienais metais mūsų gimnazijoje vyksta trijų gimnazijų BLIC turnyras, bet šįkart viskas buvo kitaip. Norėdamos daugiau sužinoti apie trijų valstybių dalyvavimą olimpinėse žaidynėse, papročius ir tradicijas, Vasilijaus Kačialovo gimnazija (atstovavo Rusijai), Jono Pauliaus II gimnazija ( Lenkijai) ir Karoliniškių gimnazija ( Lietuvai) sumanė šį projektą. Olimpiados tikslas - atskleisti olimpinės dvasios ir olimpinio judėjimo, kilnaus elgesio principus, skatinti gimnazistus pozityviai sportinei veiklai, tikslingai leisti laisvalaikį.

13 valandą sporto salė margavo nuo daugybės moksleivių su skirtingų valstybių vėliavų piešiniais ant veidų. Smagu matyti tiek daug jaunų žmonių, norinčių ryžtingai įrodyti, kad jų atstovaujama gimnazija (šalis) yra pati geriausia.

Olimpiados atidarymo ceremonijoje kiekviena komanda, pasipuošusi tautiniais rūbais, žygiavo su savo gimnazijos atributika. Skambant M. Mikutavičiaus „Trims milijonams“ visų gimnazijų atstovai įnešė olimpinių žaidynių simbolį – balto audeklo vėliavą su olimpiniais žiedais, gimnazijos žaidynių deglą ir LTOK vėliavą, kuria Vasiliaus Kačialovo gimnazija apdovanota už dalyvavimą olimpinio ugdymo projekte. Sportininkai ir teisėjai trimis kalbomis davė priesaiką kilniai varžytis, laikytis varžybų taisyklių. Dalyvius sveikino Vasilijaus Kačialovo gimnazijos direktorės pavaduotoja Tatjana Timko. Po atidarymo visi dalyviai varžėsi žinių, krepšinio, šaškių, virvės traukimo, futbolo 5x5, rankų lenkimo varžybose, smiginio, tinklinio, mobiliojo telefono metimo, estafetinio bėgimo 4x250m; 80 m bėgimo, foto nuotraukų konkursuose, olimpinės mylios bėgime.

Labai greitai prabėgo laikas. Gimnazijos fojė stovėjo apdovanojimo pakyla ir mūsų gimnazistai, pasipuošę rusų tautiniais rūbais, su duona ir druska ir gausybe olimpiadai skirtų medalių. Kaip malonu užlipti ant pakylos ir būti apdovanotam. Susumavus rezultatus pagal medalių spalvą I – Vasilijaus Kačialovo gimnazijos komanda, II – Jono Pauliaus II gimnazijos komanda, III – Karoliniškių gimnazijos komanda.

Šaunuoliai gimnazistai. Nugalėjo draugystė, olimpinio judėjimo idėja, noras kilniai ir garbingai varžytis.

V. Kačialovo gimnazijos žurnalistai teiravosi moksleivių iš įvairių mokyklų apie šią olimpiadą. Štai keletas interviu.


Danil, Edgar ir Artur iš Vasilijaus Kačialovo gimnazijos. (Ž-žurnalistas, K-krepšininkai).

Ž.: Sakykit, ar krepšinis – jūsų mėgstamiausia sporto šaka?
K.: Taip, mes labai mėgstam žaisti krepšinį.

Ž.: Ką jūs manote apie tokią olimpiadą?
K.: Mums atrodo, kad tokie renginiai atneša daug pozityvių emocijų ir mums yra didelė garbė atstovauti gimnazijai.

Karoliniškių gimnazijos moksleivė Modesta Petrevičiūtė papasakojo, kaip jai sekėsi tinklinio rungtynėse (Ž-žurnalistas, M - Modesta).

Ž.: Kaip tau sekėsi tinklinio rungtynėse?
M.: Žinau, kad galėjau žaisti geriau. Pripažįstu, kad mūsų varžovai buvo stipresni negu mes.

Ž.: Ar jūsų mokykloje vyksta panašūs renginiai? Ką tu manai apie juos?

M.: Taip, vieną kartą per mokslo metus. Manau, kad tai yra geras būdas praleisti laiką, parungtyniauti, stebėti kitus besivaržančius.

Jono Pauliaus II gimnazijos mokinės Agata, Elvyra bei Karolina dalyvavo smiginio varžybose. (Ž-žurnalistas, M - mokinės).

Ž.: Kaip jums sekėsi ?
M.: Puikiai, mes laimėjome antrąją vietą. Mums tai labai geras rezultatas.

Ž.: Ką jūs manote apie tokią olimpiadą?
M.: Manome, kad tai yra puiki galimybė parodyti savo sugebėjimas bei susipažinti su naujais žmonėmis.

Tokie renginiai - puiki galimybė mokiniams susidraugauti, palenktyniauti, sužinoti ir įdomiai, turiningai praleisti laiką.

Straipsnio autorė Anastasija Kozlova (4c klasė)
Nuotraukos Marijos Jemeljanovos ( 4c klasė)

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos