Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Į stovyklą „Skrydis“ gruodžio 12-13 dienomis mus pakvietė Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos bendruomenė. Iš mūsų gimnazijos į stovyklą vyko Dmitrij Zareckij, Violeta Franckevič, Batal Albotov ir Danylo Morozovskij. Mokinius lydėjo mokytoja Regina Kraucevičiūtė. Stovyklavome ne tik mes, bet buvo dalyvių iš Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos, Panevėžio bei Pasvalio rajono pagrindinių mokyklų. Iš viso savaitgalį gimnazijoje praleido 100 paauglių, jaunuolių ir suaugusiųjų. Draugėn subūrė bendras tikslas – mokytis turiningai leisti laisvalaikį, diskutuojant įvairiomis jaunimui aktualiomis temomis (ar reikia turėti savo gyvenimo tikslą, kaip išlikti savimi, jei esi kitoks (nerūkai, negeri ir pan.), kuo gali baigtis ankstyvi lytiniai santykiai ir kt.).

Stovykloje lankėsi Seimo sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas. Jis išsamiai pristatė svaigalų vartojimo Lietuvoje ir Europoje situaciją. Nerimą kelia ypač didelis alkoholio ir tabako vartojimo paplitimas paauglių tarpe (bene didžiausias Europoje). Tiesa, sugriežtinus alkoholio prieinamumą šie rodikliai mažėja.
Buvo labai įdomu klausytis kunigo Domingo, kuris kalbėjo apie tikrąjį žmogaus pašaukimą ir gyvenimo tikslą. Jis labai nuoširdžiai ir įdomiai papasakojo savo gyvenimo istoriją bei patirtį Lietuvoje. Juk nuostabu, kad žmogus, gyvenantis Lietuvoje porą metų, puikiai kalba lietuviškai.
Mažose grupelėse aptarėme svečių pasisakymus, kūrėme prisistatymus, siužetus apie įvairias priklausomybės rūšis bei koncertinius numerius.
Stovykloje labai patiko. O ką mes veikėme – pamatysite nuotraukose.

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos