Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Pasvalis2008 m. birželio mėnesį Pasvalyje vyko trijų mokyklų (mūsų – Vasilijaus Kačialovo gimnazijos, Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos ir Panevėžio Juozo Miltinio vidurinės mokyklos) teatro studijų kūrybinė stovykla „Kūrybinė ugnelė“. Ši stovykla - projekto „Mokyklų, pavadintų aktorių ir režisierių vardais, sąšauka“ tęsinys. Pirmasis projektas vyko 2007 metų rudenį mūsų gimnazijoje, taigi mokiniai ir vadovai jau buvo pažįstami. Projekto vadovė - lietuvių kalbos mokytoja Regina Kraucevičiūtė, o darbą organizavo ir stovyklos varikliai buvo mūsų gimnazijos teatro studijos vadovai Tatjana Timko ir Michail Levin. Stovykloje buvo taikytas Forumo teatro metodas, kai scenoje vaidina ir spektaklyje dalyvauja ne tik aktoriai, bet ir žiūrovai.

Projekto metu mokiniai sprendė įvairius probleminius socialinius klausimus, ieškojo problemos užuomazgų, mąstė – kaip išvengti tokių situacijų. Svarbiausia buvo – surasti išeitį iš tam tikros problemos. Ir kai atrodė, kad nebėra išeities, nebus geresnio sprendimo... jis netikėtai atsirasdavo.

Mokiniai ir vadovai gyveno Pasvalio mokykloje internate, o užsiėmimai vyko Petro Vileišio gimnazijos salėje. Nors mes ir trumpai buvome Pasvalyje (3 dienos), bet radome laiko susipažinti su Pasvaliu, pasigrožėti nuostabiomis rajono vietovėmis.

Projektą rėmė Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas prie LRV.


Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos